Wat gebeurt er als alle stablecoin-gebruikers moeten worden?

Wat gebeurt er als alle stablecoin-gebruikers geïdentificeerd moeten worden?

Als de VS pseudonimiteit in stablecoin-transacties beteugelt (zoals mogelijk lijkt) kunnen er grote gevolgen zijn voor de crypto-industrie, zegt onze columnist.

Stel je het volgende scenario voor: Ergens in 2021 verklaren financiële regelgevers dat alle stablecoin-eigenaren geverifieerd moeten worden. Wat zou er dan gebeuren met het cryptocurrency-ecosysteem?

Op dit moment is een groot deel van het stablecoin gebruik pseudoniem. Dat wil zeggen, u of ik kunnen $20.000 aan Tether of USD coin stablecoins bezitten in een unhosted wallet (d.w.z. niet op een exchange) zonder dat we onze identiteit hoeven te verstrekken aan Bitcoin Bank Tether of Circle, de beheerders van deze stablecoin platforms. We kunnen deze $20.000 doorsturen naar andere gebruikers, die de munten kunnen overdragen, die ze op hun beurt weer kunnen overdragen, en niemand in deze keten hoeft zich bekend te maken.

J.P. Koning, columnist bij CoinDesk, werkte als aandelenonderzoeker bij een Canadese makelaardij en als financieel schrijver bij een grote Canadese bank. Hij runt de populaire Moneyness blog.

Het enige punt waarop stablecoin-gebruikers zich moeten onderwerpen aan een Tether of Circle know-your-customer (KYC) proces is om stablecoins direct in te wisselen voor traditionele bankdollars. Of andersom, om dollars te storten bij Tether of Circle en vers geslagen stablecoins te krijgen.

In een wereld waar traditionele niet-blockchain-gebaseerde financiële instellingen zoals PayPal, Chase, en Zelle alle betalingen aan namen en adressen koppelen, zijn stablecoin-netwerken een zeldzaam moeras van digitale betalingsprivacy geworden. Dit heeft geleid tot een aantal tamelijk exotische toepassingen voor stablecoins.

In Moskou ruilen Chinese kledingverkopers op de grijze markt cash voor tether om winsten te repatriëren, schrijft CoinDesk’s Anna Baydakova. Oekraïense bedrijven die importeren uit Turkije gebruiken tether om deviezencontroles te omzeilen, en een miljoenen kostend Ponzi-schema vertrouwde op de Paxos-standaard (PAX) voor betalingen. Ondertussen, in de wereld van gedecentraliseerde financiering (DeFi), voeren niet-identificeerbare computerprogramma’s miljarden dollars aan ongereguleerde financiële transacties uit met behulp van USD coin en andere stablecoins.

Maar zullen regelgevers toestaan dat deze privacy-gracht blijft bestaan? Wat als op dit moment ambtenaren van het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN), de waakhond voor witwaspraktijken van het Amerikaanse ministerie van Financiën, aan het bedenken zijn hoe ze de pseudonimiteit van stablecoins kunnen beteugelen?

Zie ook: Wat zijn Stablecoins?

Laat me speculeren over hoe een mogelijke onthulling eruit zou kunnen zien.

FinCEN zou kunnen bepalen dat voortaan iedereen die toegang wil tot tether, USD coin, of een andere officiële stablecoin (TrueUSD, Paxos standard, Gemini dollar, Binance USD, HUSD) een geverifieerde stablecoin account moet aanvragen. Dat zou betekenen dat ze een ID met foto, een bewijs van adres en andere informatie moeten verstrekken aan Tether, Circle of andere uitgevers.

Voor veel bestaande stablecoin-eigenaren is dit niet zo’n groot probleem. Professionele arbitrageurs die stablecoins gebruiken om waarde te verplaatsen van de ene gecentraliseerde beurs naar de andere zijn waarschijnlijk al KYC’d. En particuliere klanten die hun stablecoins op een beurs als Binance bewaren, zouden geen veranderingen zien omdat de beurs hun identiteit toch al verifieert.

Maar gezien het feit dat aan elke overdracht namen en adressen gekoppeld moeten worden, zou een onthulling zeker wegen op gebruikers van de grijze markt, zoals de Chinese handelaren in Moskou.

admin

Zurück nach oben