Bitcoin Set To Explode Higher zegt dit nummer 1 HODL-signaal.

Een belangrijke metriek voor waar de bitcoinprijs naartoe zou kunnen gaan, is het knipperen van een enorm koopsignaal.

De laatste keer dat hij zijn huidige niveau bereikte, ging hij zelfs vooraf aan de rally naar de $20.000 all-time high.

In de afgelopen week heeft de koers relatief goed stand gehouden gezien de terugkeer van Covid blues naar de aandelenmarkten.

Als er één factor is die een stevige voorspeller van pijn is geweest voor stieren, dan is het wel de stierenglijbaan in de S&P 500 geweest.

De beurs doet er zoveel toe, want als het daalt is het een vrij goede indicator dat de risicobereidheid afneemt.

Gezien de cross-over tussen tech stock investeerders – of om precies te zijn investeerders in de FAANG’s (Facebook, Apple, Amazon, Netflix en Google) – en degenen die aangetrokken worden tot digitale activa, moet het niet al te verwonderlijk zijn dat er een aantal correlaties, zo niet causale verbanden zijn.

Dus met betrekking tot die vooruitzichten voor bitcoin, zal iedereen die van een bullish dispositie is de komende dagen en weken extreem voorzichtig moeten zijn.

Bitcoin hodl ratio bereikt een recordhoogte van 61%.

Maar in de loop der jaren is er een andere, meer consensuele indicator geweest van waar de bitcoin prijs naartoe zou kunnen gaan, en dat is het aantal hodlers – degenen die bitcoin houden voor de lange termijn (afhankelijk van hoe je de lange termijn natuurlijk definieert).

Verliezen in aandelen kunnen de verkoop van gemakkelijk te liquideren activa zoals bitcoin stimuleren, terwijl het aantal investeerders dat zich vastklampt aan hun  Bitcoin Era voor de lange termijn wordt opgevat als een teken van gezonde bullish interest.

Bekijk de onderstaande grafiek van de mensen van Glassnode:

De laatste keer dat het percentage ‚aanbod voor het laatst actief was voor 1 jaar plus‘ was op het huidige niveau (61%) op 14 januari 2016 toen de rit naar $20k net begonnen was.

Met uitzondering van de periodes begin oktober 2013 en mei 2017, wanneer de hodl ratio voor langere periodes onder de bitcoin prijs zakt, is er in andere periodes een stijgende hodl ratio die een stierenmarkt voor bitcoin voorspelt, hoewel de timing niet exact is.

Wanneer het bitcoin hodlsignaal niet werkt

Een groot voorbehoud: het percentage hodlers gemeten ten opzichte van het totale circulerende aanbod is een goede indicator, totdat dit niet meer het geval is!

Dus om opgewonden stieren op het rechte pad te houden, en om de regels in acht te nemen die alle goede handelaren zouden moeten volgen, door open te staan voor het overwegen van alle kanten van een opstelling, laten we het tegenovergestelde standpunt benadrukken.